Trabzon hurması hakkında öğrendiklerin gerçekten ilginç. Bu meyvenin tohumdan yetiştirilmesi durumunda ana bitkinin özelliklerini tam olarak taşıyamayacağına dair bilgiye ulaşmak beni düşündürdü. Acaba, tohumdan yetiştirilen Trabzon hurmalarının tadı ve besin değerleri ne kadar değişiyor? Ayrıca, aşılı fidanların tercih edilmesinin sebebi sadece verimlilik mi, yoksa lezzet açısından da bir avantaj sağlıyor mu? Bu konuda daha fazla bilgi edinmek isterim.
Trabzon hurması hakkında öğrendiklerin gerçekten ilginç. Bu meyvenin tohumdan yetiştirilmesi durumunda ana bitkinin özelliklerini tam olarak taşıyamayacağına dair bilgiye ulaşmak beni düşündürdü. Acaba, tohumdan yetiştirilen Trabzon hurmalarının tadı ve besin değerleri ne kadar değişiyor? Ayrıca, aşılı fidanların tercih edilmesinin sebebi sadece verimlilik mi, yoksa lezzet açısından da bir avantaj sağlıyor mu? Bu konuda daha fazla bilgi edinmek isterim.
Cevap yaz