Sivas Hurma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Sivas Hurma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sivas Hurma Tatlısı, evde malzemeleriniz olduğu sürece kolay bir şekilde yapabileceğiniz bir tatlı türüdür. Malzemelerini her marketten bulabilirsiniz. Sivas hurma tatlısını yemeklerden sonra yiyebilir veya da bir misafiriniz geldiği zaman kolay bir şekilde yaparak servis edebilirsiniz. Sivas hurma tatlısı lezzet bakımından çok lezzetli bir tatlıdır. Genellikle Sivas da herkes bu tatlıyı bilir ve yapardır. Gelelim Sivas hurma tatlısının yapılışına.


Sivas Hurma Tatlısı Malzemeleri

  • Yarım paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karbonat veya kabartma tozu
  • 1 tane yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt,
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz

Şerbeti için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon suyu
  • 3.5 su bardağı su

Sivas Hurma Tatlısı Nasıl Yapılır?


Öncelikle elinize bir tava alınız ve içerisine margarini, tereyağını koyunuz. Erimesi için biraz belleyiniz. Elinize bir leğen alarak içerisine yumurtayı, yoğurdu, unu, nişastayı ve erittiğiniz yağı ekleyerek karıştırınız. Daha sonra karbonatı, limon suyunu ve sıvı yağını ilave ediniz ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olana kadar yoğurunuz. Daha sonra hamurun içerisine cevizi ilave ediniz ve yoğurunuz ve 15 dakika dinlenmeye bırakınız. Hamur dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde bir parça kopararak elinizde varsa kalbura yok ise rendenizin küçük olan tarafına hafif bir şekilde bastırarak açınız. Daha sonra elinize bir fırın tepsisi alarak altını güzel bir şekilde yağlayınız. Açtığınız hamurun bir ucundan tutarak rendeden kaldırınız ve yağladığınız tepsinin içerisine diziniz. Hamurunuzun hepsini bu şekilde yapıp tepsiye diziniz. Daha sonra tepsiyi 180 derecede olan fırınınızın içerisine yerleştiriniz ve 40 dakika kadar pişirmeye bırakınız. Daha sonra şerbeti için elinize bir tencere alınız ve içerisine suyu ve şekeri koyarak 40 dakika kaynatınız. Kaynamakta olan şerbetin içerisine 3-4 damla limon sıkınız ve 5 dakika kadar daha kaynatınız ve ocaktan indiriniz. Şerbet soğuyana kadar bekleyiniz. Daha sonra fırından çıkardığınız tatlınızın ilk sıcaklığı geçince şerbeti üzerine dökünüz. Sivas hurma tatlısı hazır hale gelmiştir. Sivas hurma tatlınızın şerbeti iyice çektiği zaman dilediğiniz zaman yiyebilir ve servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Sivas Hurma Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Hurma Maskesi Nasıl Yapılır?

Hurma Maskesi Nasıl Yapılır?

Hurma Fidanı Nasıl Yetişir?

Hurma Fidanı Nasıl Yetişir?

Haber Bülteni

Güncel

Domates Hurması Besin Değerleri

Domates Hurması Besin Değerleri

Güncel

Cennet Hurması Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Cennet Hurması Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Marmelatı Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Marmelatı Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Yaprağı Çayı

Hurma Yaprağı Çayı

Hurma Besin Değeri Nedir?

Hurma Besin Değeri Nedir?

Hurma Şekeri Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Şekeri Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Protein Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Hurma Protein Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6