Hurma Hoşafı Tarifi ve Malzemeleri
06 Temmuz 2024

Hurma Hoşafı Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Hoşafı

Hurma, sağlık açısından oldukça şifalı olan meyvelerden biridir. İster kurusundan, isterseniz de tazesinden hurma hoşafı yapabilirsiniz. İlk duyduğunuzda biraz garip gelebilir, ancak yaptığınız zaman hurmanın o muhteşem lezzeti ile nasıl güzel bir hoşaf ortaya çıktığını görebilirsiniz.

Hurmanın Sağlık Faydaları

Hurma, içerdiği vitamin ve mineraller açısından çok zengin bir meyvedir. Normal zamanlarda tüketilen hurma, antioksidan özelliği sayesinde en sağlıklı gıda maddelerinden biridir. Gebelik döneminde anne adayları rahatlıkla tüketebilir. Hatta emzirme döneminde hurma hoşafı içen annelerin süt üretiminin artmasına yardımcı olmaktadır.

Hurma Hoşafının Özellikleri ve Faydaları

Yapılışı oldukça pratik olan hurma hoşafını her mevsim kolaylıkla yapabilmek mümkündür. Özellikle yaz aylarında serinlemek ve sağlıklı bir içecek tüketmek isterseniz hurma hoşafını mutlaka denemelisiniz. Oldukça lezzetli bir içecek olan hurma hoşafı, hazır satılan meyve suları yerine çocuklarınıza ve sevdiklerinize ikram edebileceğiniz mükemmel bir alternatiftir.

Henüz tam olarak olgunlaşmamış hurmaları topladıktan sonra serin bir yerde muhafaza ettiğinizde olgunlaştıklarını görebilirsiniz. Ayrıca olgunlaşan hurmayı hemen tüketemeyecekseniz, buzdolabı poşetine koyarak muhafaza edebilirsiniz. Hurma hoşafına kattığınız çubuk tarçın, hem çok lezzetli olmasını sağlıyor hem de rengi muhteşem oluyor.

Hurma Hoşafı İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 2-3 litre içme suyu
  • 1 Türk kahvesi fincanı toz şeker
  • 15-20 adet taze hurma
  • 1 adet çubuk tarçın (Tercihen işlenmemiş çubuk tarçın almaya özen gösterin)

Hurma Hoşafı Nasıl Yapılır?

İlk önce taze hurmaları güzelce yıkayalım. Ardından düdüklü tencerenin içerisine yıkadığımız hurma meyvesini ilave edelim. Daha sonra üzerine toz şekeri, çubuk tarçını ve suyunu ilave edelim. Ardından ocağın altını orta dereceli ateşe getirelim ve su kaynayıp buharı çıktıktan sonra ocağın altını kısalım. Bu şekilde hurma hoşafını yaklaşık olarak 15-20 dakika arasında pişirelim.

Hurma hoşafı piştikten sonra içerisine koyduğumuz çubuk tarçını çıkaralım. Oda sıcaklığında soğumasını bekleyelim. Tamamen soğuduktan sonra cam şişelerin içerisine hurma hoşafını dolduralım. İyice soğuması için buzdolabına kaldıralım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Hurma Yaprağı Çayı

Hurma Yaprağı Çayı

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Hurma Sirkesi Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Sirkesi Tarifi ve Malzemeleri

Bağdat Hurma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bağdat Hurma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Ağacı Nasıl Yetişir?

Hurma Ağacı Nasıl Yetişir?

Hurma Ağacı Türleri ve Özellikleri

Hurma Ağacı Türleri ve Özellikleri

Hurma Topları Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Topları Tarifi ve Malzemeleri