Hurma Hoşafı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Hurma Hoşafı Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Hoşafı, hurma sağlık açısından oldukça şifalı olan meyvelerden bir tanesidir. İster kurusundan isterseniz de tazesinden hurma hoşafını yapabilirsiniz. İlk duyanlar için biraz garip gelebilir, ancak yaptığınız zaman hurmanın o muhteşem lezzeti ile nasıl güzel bir hoşafın ortaya çıktığını görebilirsiniz. Ayrıca hurma içeriğinde barındırdığı vitamin mineraller açısından çok zengin bir meyvedir. Normal zamanlarda tüketilen hurma antioksidan özelliği sayesinde en sağlıklı gıda maddelerinden birisidir. Gebelik döneminde anne adayları rahatlıkla tüketebilir, hatta emzirme döneminde hurma hoşafı içen annelerin sütünün artmasına yardımcı olmaktadır. Yapılışı oldukça pratik olan hurma hoşafını her mevsim kolaylıkla yapabilmek mümkündür. Özellikle yaz aylarında serinlemek ve sağlıklı bir içecek tüketmek isterseniz hurma hoşafını mutlaka denemelisiniz. Çünkü oldukça lezzetli bir içecek oluyor, hazır satılan meyve suları yerine çocuklarınıza ve sevdiklerinize bu mükemmel lezzeti ikram edebilirsiniz. Henüz tam olarak olmamış hurmaları topladıktan sonra serin bir yerde muhafaza ettiğiniz zaman olgunlaştığını görebilirsiniz. Ayrıca olgunlaşan hurmayı hemen tüketemiyeceksiniz buzdolabı poşetine koyarak muhafaza edebilirsiniz. Hurma hoşafına kattığınız çubuk tarçın hem çok lezzetli olmasını sağlıyor hem de rengi muhteşem oluyor.


Hurma Hoşafı İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • 2-3 litre içme suyu
  • 1 Türk kahvesi fincanı toz şeker
  • 15-20 adet taze hurma
  • 1 adet çubuk tarçın (Tercihen işlenmemiş çubuk tarçın almaya özen gösterin)

Hurma Hoşafı Nasıl Yapılır?


İlk önce taze hurmaları güzelce yıkayalım. Ardından Düdüklü tencerenin içerisine yıkadığımız hurma meyvesini ilave edelim. Daha sonra üzerine toz şekeri, çubuk tarçını ve suyunu ilave edelim. Ardından ocağın altını orta dereceli ateşe getirelim ve su kaynayıp buharı çıktıktan sonra ocağın altını kısalım. Bu şekilde hurma hoşafını yaklaşık olarak 15-20 dakika arasında pişirelim. Hurma hoşafı piştikten sonra içerisine koyduğumuz çubuk tarçını çıkaralım. Oda sıcaklığında soğumasını bekleyelim. Tamamen soğuduktan sonra cam şişelerin içerisine hurma hoşafını dolduralım. İyice soğuması için buzdolabına kaldıralım.

Afiyet olsun.

Hurma Hoşafı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

1 Hurma Kaç Kalori?

1 Hurma Kaç Kalori?

Taze Hurma Kaç Kalori?

Taze Hurma Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Hurma Besin Değeri Nedir?

Hurma Besin Değeri Nedir?

Hurma Maskesi Nasıl Yapılır?

Hurma Maskesi Nasıl Yapılır?

Hurma Protein Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Hurma Protein Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Acve Hurması Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Acve Hurması Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Hurma Kurusu Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Kurusu Tarifi ve Malzemeleri

Bebeklere Hurma Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Bebeklere Hurma Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Hurma Özü Nasıl Elde Edilir?

Hurma Özü Nasıl Elde Edilir?

Hurma Kilo Aldırır mı?

Hurma Kilo Aldırır mı?

Cennet Hurması Nerede Yetişir?

Cennet Hurması Nerede Yetişir?

Yaş Hurma Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Yaş Hurma Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Hurma Kaç Kalori?

Hurma Kaç Kalori?

Gebelikte Hurma Yemek Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Gebelikte Hurma Yemek Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6