Cennet Hurması Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Cennet Hurması Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Cennet Hurması Reçeli; Faydasının çok bilinmediği şifa niyetine yenebilecek meyvelerden biri de tartışmasız cennet hurmasıdır. Son yıllarda ilginin arttığı fakat yine de herkesin çok bilgi sahibi olmadığı cennet hurması, tam bir lif kaynağı. Bağırsakları çok iyi çalıştırdığı gibi kalp, beyin ve damarların dostu diyebiliriz. Antioksidan etkisi olduğu için vücudu temizleyici özelliktedir. Cildi güzelleştirir ve parlatır. Hafızayı güçlendirdiği ve şekeri düzenlediği gözlemlenmiştir. Bu harika meyvenin pastalarını, tatlılarını da keyifle yapabilirsiniz. Ben size, bu mükemmel meyvenin bizzat yapmış olduğum, enfes lezzetli reçelinin tarifini vermek istiyorum. Beğenerek tüketeceğinizden eminim.


Cennet Hurması Reçeli İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 kg cennet hurması (Sert olanlardan)
  • 3.5 su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • Karanfil
  • Limon tuzu

Cennet Hurması Reçeli Nasıl Yapılır?


Öncelikle cennet hurmalarımızı temiz bir şekilde yıkıyoruz. Daha sonra ister elma dilimler gibi, isterseniz de küp şeklinde doğrayabilirsiniz. Hurmaları doğradıktan sonra geniş bir tencereye alıp üzerine toz şekeri döküyoruz. Daha sonra ağzını kapatıp sabaha kadar (En az 12 saat) bekletiyoruz. Ertesi sabah bir su bardağı sıcak suyu ekleyip kaynayıncaya kadar arada karıştırıyoruz. Üzerin köpüklenecektir. Onları almanızda fayda var. Kaynadıktan sonra karanfil ve limon tuzunu da koyup, birkaç taşım daha biraz koyulaşıncaya kadar kaynatıyoruz. Daha sonra kepçe yardımıyla cam şişelere doldurup, şişeleri ters çeviriyoruz. Ertesi gün şişeleri kuru ve temiz bir yerde muhafaza edebiliriz. Bu sağlıklı ve mükemmel lezzetli reçeli sizin de tatmanızı tavsiye ederim.

Afiyet olsun.

Cennet Hurması Reçeli Yorumları

soru

Sebuçe

03 Ekim 2018 Çarşamba

Cennet hurması bizim bahçede de her yıl bol miktarda oluyor. Biz tükettiğimiz kadar da dibine dökülerek çürüyor. Bu reçeli yapabilmek için tam olgunlaşmasını mı bekleyeceğiz yoksa hafif yumuşaması durumunda mı yapmamız gerekiyor. Ayrıca şekeri biraz az koysak herhangi bir olumsuzluk ortaya çıkar mı?

Cevap yaz

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Hurmanın Zararları Nelerdir?

Hurmanın Zararları Nelerdir?

Hurma Fidanı Nasıl Yetişir?

Hurma Fidanı Nasıl Yetişir?

Haber Bülteni

Hurma Çeşitleri Nelerdir?

Hurma Çeşitleri Nelerdir?

Hurma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Hurma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Hurma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Cennet Hurması Nasıl Kurutulur?

Cennet Hurması Nasıl Kurutulur?

Cennet Hurması Kaç Kalori?

Cennet Hurması Kaç Kalori?

Karadeniz Hurması Tarifi ve Malzemeleri

Karadeniz Hurması Tarifi ve Malzemeleri

İran Hurması Faydaları Nelerdir?

İran Hurması Faydaları Nelerdir?

Hurma Zeytin Zeytinin Özellikleri ve Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Hurma Zeytin Zeytinin Özellikleri ve Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Medine Hurması Faydaları

Medine Hurması Faydaları

Kuru Hurma Kaç Kalori?dir?

Kuru Hurma Kaç Kalori?dir?

Hurma Hamilelikte Ne Zaman Yenmeli?

Hurma Hamilelikte Ne Zaman Yenmeli?

Cennet Hurması Ağacı Türleri ve Özellikleri

Cennet Hurması Ağacı Türleri ve Özellikleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6