Cennet Hurması Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Cennet hurması, sağlığa pek çok faydası olan şifalı bir meyvedir. Lif açısından zengin olan bu meyve, çeşitli hastalıklara karşı koruma sağlar. Cennet hurması reçeli, hem lezzetli hem de sağlıklı bir seçenek olarak evde kolayca hazırlanabilir. Bu tarifle, doğal tatları mutfaklarınıza taşıyabilirsiniz.
Cennet Hurması Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
06 Eylül 2024

Cennet Hurması Reçeli


Cennet Hurmasının Faydaları


Cennet hurması, şifa niyetine tüketilebilecek meyvelerden biridir. Son yıllarda popülaritesi artmasına rağmen, hala birçok kişi tarafından yeterince bilinmemektedir. Bu meyve, lif açısından oldukça zengindir ve şu faydaları bulunmaktadır:

  • Bağırsakların etkin çalışmasını sağlar.
  • Kalp, beyin ve damar sağlığını destekler.
  • Antioksidan etkisi ile vücudu temizler.
  • Cildi güzelleştirir ve parlatır.
  • Hafızayı güçlendirir.
  • Kan şekerini düzenler.

Cennet Hurması Reçeli İçin Gerekli Malzemeler


  • 1 kg sert cennet hurması
  • 3.5 su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • Birkaç adet karanfil
  • Birkaç adet limon tuzu

Cennet Hurması Reçeli Nasıl Yapılır?

Cennet hurmalarını temiz bir şekilde yıkadıktan sonra, elma dilimleri ya da küp şeklinde doğrayabilirsiniz. Hurmaları doğradıktan sonra geniş bir tencereye koyup üzerine toz şekeri ekliyoruz. Tencerenin ağzını kapatıp en az 12 saat bekletiyoruz.

Ertesi sabah, tencereye bir su bardağı sıcak su ekleyip kaynayana kadar ara ara karıştırıyoruz. Üzerinde biriken köpükleri almanız faydalı olacaktır. Kaynadıktan sonra karanfil ve limon tuzunu da ekleyip, birkaç taşım daha kaynatarak reçelin koyulaşmasını sağlıyoruz.

Reçel koyulaştıktan sonra, kepçe yardımıyla cam şişelere dolduruyoruz ve şişeleri ters çeviriyoruz. Ertesi gün şişeleri kuru ve temiz bir yerde muhafaza edebilirsiniz. Bu sağlıklı ve lezzetli reçeli denemenizi tavsiye ederim.

Afiyet olsun.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru
Sebuçe 27 Nisan 2024 Cumartesi

Cennet hurması bizim bahçede de her yıl bol miktarda oluyor. Biz tükettiğimiz kadar da dibine dökülerek çürüyor. Bu reçeli yapabilmek için tam olgunlaşmasını mı bekleyeceğiz yoksa hafif yumuşaması durumunda mı yapmamız gerekiyor. Ayrıca şekeri biraz az koysak herhangi bir olumsuzluk ortaya çıkar mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Cennet hurması reçeli yaparken, hurmaların tam olgunlaşmış olması önerilir. Tam olgunlaşmış hurmalar daha tatlı ve lezzetli olur, bu da reçelin tadını iyileştirir. ޞeker miktarını azaltmak istiyorsanız, reçelin daha az tatlı olacağını ve belki de saklama süresinin kısalabileceğini göz önünde bulundurmalısınız. Ancak, şeker miktarını kısmen azaltmak genellikle büyük bir sorun yaratmaz.

Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Acve Hurması Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
Acve Hurması Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
Hurma Hamilelikte Ne Zaman Yenmeli?
Hurma Hamilelikte Ne Zaman Yenmeli?
İran Hurması Faydaları Nelerdir?
İran Hurması Faydaları Nelerdir?
Cennet Hurması Marmelatı Tarifi ve Malzemeleri
Cennet Hurması Marmelatı Tarifi ve Malzemeleri
Hamilelikte Hurma Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Hamilelikte Hurma Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Güncel
Sarı Hurma Nerede Yetişir?
Sarı Hurma Nerede Yetişir?
Güncel
Cennet Hurması Nasıl Kurutulur?
Cennet Hurması Nasıl Kurutulur?
Güncel
Hurma Kaç Kalori?
Hurma Kaç Kalori?