Kıyır kıyır hurma tatlısını hazırlamak gerçekten çok keyifli bir süreç. Hamurunu yaparken margarini eritmek ve irmik ile un eklemek, tatlının lezzetini artırıyor. Özellikle ceviz içi eklenmesi harika bir dokunuş. Şerbetin kaynatılması ve tatlının üzerine dökülmesi, tatlının yumuşak ve lezzetli olmasını sağlıyor. Bayramlarda ya da özel günlerde misafirlerime ikram etmek için bu tarifi denemek istiyorum. Yanında çay ile sunmak da harika bir fikir. Sizce üzerine hindistan cevizi serpmek mi yoksa antep fıstığı mı daha iyi olur?
Kıyır kıyır hurma tatlısını hazırlamak gerçekten çok keyifli bir süreç. Hamurunu yaparken margarini eritmek ve irmik ile un eklemek, tatlının lezzetini artırıyor. Özellikle ceviz içi eklenmesi harika bir dokunuş. Şerbetin kaynatılması ve tatlının üzerine dökülmesi, tatlının yumuşak ve lezzetli olmasını sağlıyor. Bayramlarda ya da özel günlerde misafirlerime ikram etmek için bu tarifi denemek istiyorum. Yanında çay ile sunmak da harika bir fikir. Sizce üzerine hindistan cevizi serpmek mi yoksa antep fıstığı mı daha iyi olur?
Cevap yaz