Antalya'da hurma yetiştiriciliği için iklim koşulları gerçekten çok uygun değil mi? Sıcak ve kuru yazların yanı sıra, kışların ılımlı geçmesi, bu meyvenin yetişmesi için ideal bir ortam sağlıyor gibi görünüyor. Özellikle Gazipaşa, Anamur ve Alanya gibi bölgelerde modern tarım teknikleri kullanarak verimli bir üretim yapılması mümkün mü? Ancak, toprak kalitesi ve su kaynaklarının yetersizliği gibi zorluklar da dikkat çekiyor. Bu zorlukların üstesinden gelinerek, Antalya'nın hurma üretiminde potansiyel bir merkez haline gelmesi için neler yapılabilir?
Antalya'da hurma yetiştiriciliği için iklim koşulları gerçekten çok uygun değil mi? Sıcak ve kuru yazların yanı sıra, kışların ılımlı geçmesi, bu meyvenin yetişmesi için ideal bir ortam sağlıyor gibi görünüyor. Özellikle Gazipaşa, Anamur ve Alanya gibi bölgelerde modern tarım teknikleri kullanarak verimli bir üretim yapılması mümkün mü? Ancak, toprak kalitesi ve su kaynaklarının yetersizliği gibi zorluklar da dikkat çekiyor. Bu zorlukların üstesinden gelinerek, Antalya'nın hurma üretiminde potansiyel bir merkez haline gelmesi için neler yapılabilir?
Cevap yaz